PG De Edele Olijfboom

Hallo allemaal,

We zijn ons ervan bewust dat we in een bijzondere tijd leven, een tijd waarin wij de komst van Jezus als Bruidegom zal komen om Zijn Bruid, de gemeente bestaande uit Messiaanse Israeliërs en gelovigen uit alle landen van de wereld komt halen. Het moment weten wij niet en ook niet de tijd, maar de Bijbel waarschuwt ons om waakzaam te zijn en Zijn komst te verwachten.

Misschien denk je bij jezelf, hoezo Bruidegom en Bruid, maar dat is waarin wij geloven en dit is gegrond op de Bijbel. Waar we ons wel bewust van moeten zijn dat er veel gelovigen zijn die denken erbij te horen, maar ook daarover is de Bijbel duidelijk, er zullen gelovigen zijn die er straks achter zullen komen dat ze niet tot die Bruid toebehoren. Maar het vergt teveel omdat in een introductie op in te gaan, graag willen we daarover met je praten of kom gewoon naar onze bijeenkomsten.

Voor ons als gemeente , zijn we bezig om onze identiteit en naam te veranderen. Nieuwe locatie en een nieuwe naam? Ja, zoals je eerder heb kunnen lezen, hebben we ons gebouw verkocht en zijn we opzoek naar een nieuwe locatie. Daarom zullen we uiteindelijk het hoofdstuk Pinkstergemeente Hoogvliet geheel gaan afsluiten. Dat doen we, omdat we denken dat God met ons een nieuwwe toekomst heeft onder een nieuwere vorm. Wat we wel weten is dat we een Pinkstergemeente zullen blijven.

Wij zijn niet de perfecte gemeente, maar die zal je ook nergens kunnen vinden, want we zijn nu eenmaal mensen en mensen maken fouten. Fouten die soms desastreuze gevolgen hebben op het leven van andere mensen. Ook wij zijn mensen, mensen die fouten maken, mensen die niet altijd het goede voorbeeld zijn, die we wel behoren te zijn. Zeker de christen wordt afgerekend op zijn christen zijn, maar is dit altijd terecht? Geef daar maar een antwoord op. Ik zelf denk van niet, althans niet altijd, nogmaals wij zijn  ook gewoon mensen zoals jij. Denk daar eens aan als een christen iets doet, wat in jou ogen niet zou moeten kunnen, praat er eens met een andere christen over hoe hij of zij er over denken.

Doe eens wat anders en bezoek onze gemeente, of andere gemeente in je buurt, en dan kan je kijken of ook daar mensen zijn met dezelfde levensvragen, verwachtingen, problemen of andere zaken, die jij ook hebt. Het is goed om met elkaar na te denken, met elkaar te praten en luisteren.

Nieuwsgierig of ben je op zoek naar meer in het leven, je eigen identiteit vinden in God. Dat kan allemaal bij ons.

God, geloof, geïnspireert worden en gezond verstand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nieuwsgierig?

Kom en tot ziens.